ianuarie 3, 2019

Metoda „intersecția” sau cum să începi să te accepți

image

În greaca veche, termenul de apocalipsă înseamnă ridicarea vălului, adică iluminarea. Eu cred în schimbare și cred că uneori trebuie să cădem pentru a ne putea ridica din nou și să apreciem drumul pe care ne aflăm.

Așa a început totul. Simțeam că ceva s-a terminat. Frumusețea mă părăsise și împreună cu ea s-a dus și încrederea în mine. Și pentru ca apocalipsa mea sufletească să fie completă, lipsa de încredere a tras în jos cu ea o mulțime de lucruri cum ar fi iubirea de sine, iubirea pentru alții, a apărut anxietatea și o formă ușoară de depresie. Nu mai vedeam scăpare.

Când am hotărât să ies din această gaură neagră, știam că nu va fi ușor și că nu mă voi trezi cu iubire absolută pentru mine. Nu există așa ceva în viața reală, doar în filmele hollywoodiene. A trebuit să găsesc un punct în care să nu mă mai blamez pentru fiecare mișcare, să nu mă mai supăr pe mine pentru orice greșeală. Un punct în care să încerc să mă accept cu fiecare centimetru al meu și cu fiecare abatere pe care o fac. Am numit-o „metoda intersecția”.

Imaginează-te în mașină. Conduci și ajungi la prima intersecție. Semaforul e roșu, iar tu te oprești și observi. O cerșetoare trece pe lângă tine. O altă mașină intră în intersecție claxonând. Cealaltă mașină forțează semaforul și nu se oprește la lumina galbenă. Un pieton aleargă să treacă pe verde, dar întârzie și totuși nu se oprește… Un haos total într-o lume oricum obișnuită cu multe nereguli. Iar tu, în tot acest timp, le observi fără să te lași influențată. Nu te superi, ci îți vezi de drum.

Cam așa va trebui să aplici metoda „intersecția”. Chiar dacă știi care sunt alimentele sănătoase,  când mănânci o prăjitură, nu te mai supăra pe tine. Observă și fii atentă la ceea ce se întâmplă pe drumul tău. Când treci prin fața oglinzii, nu te mai supăra pe tine și pe corpul tău. Acceptă-l așa cum îl vezi și nu te mai judeca.

Intră ultra-rapid în forma mult dorită cu ajutorul RESET – programul urmat și de Iby.

Mai mult, cuvântul rostit sau scris are o putere foarte mare asupra creierului și sufletului nostru. Dacă sentimentele tale negative sunt transpuse în cuvinte, creierul tău le va valida. Metoda despre care îți povestesc presupune și excluderea acestor cuvinte. Dacă nu poți spune ceva pozitiv despre tine, atunci nu mai spune nimic. Doar lasă apele să se calmeze și încearcă să te accepți. Schimbarea va veni, doar trebuie să crezi în ea.

Spre exemplu, eu am început prin a-mi propune ca timp de o săptămână, în fiecare seară, înainte de culcare să scriu minim 3 lucruri care îmi plac la corpul meu. Primul lucru pe care mi l-am notat a fost „privirea”. Oh da! Un lucru care rămâne neschimbat. După care am adăugat „părul”. Însă, mi-am dat seama că îmi era foarte greu să scriu chiar și 3 lucruri care îmi placeau la corpul meu.

Chiar atât de tare s-a pierdut aceea iubire de sine? Chiar nu mă mai văd deloc frumoasă?

M-am dezbrăcat și m-am privit în oglindă. Deja nu mă mai supăra ce vedeam, însă trebuia să treacă câteva minute pentru a observa primul lucru care îmi place: operația mea de cezariană. Da. Este ca un tatuaj pe corp și pe suflet. Un sacrificiu imens care și-a avut rostul. Am dat viață gemenelor mele frumoase și eu nu mă iubesc? Am fost capabilă de așa ceva și eu nu mă pot privi cu iubire?

Iby alături de cele două gemene ale sale

Aceasta a fost prima schimbare: percepția mea asupra corpului meu. Kilogramele nu mai păreau atât de multe. Iar eu fiecare seară, timp de o săptămână, am scris mai mult de 3 lucruri care îmi placeau la corpul meu. Aveam 84 de kilograme și știam că aceste kilograme vor dispărea cu un pic de voință, dar pentru acest lucru ingredientul cel mai important era iertarea.

Iartă-te și iubește-te. Nu te mai învinovăți. Cu toții greșim, e normal. Nu suntem perfecți și probleme avem toți, dar fără iubire nu există schimbare.

Greutatea corporală nu trebuie redusă cu forța, nu trebuie redusă repede și nici nu trebuie redusă din stomac. Ține-ți mintea trează și sufletul iubit. Schimbă-ți gândurile și și restul le vor urma.

Nu uita: primul pas e la intersecție, apoi vei putea urca munți. Iar pe vârf mai sunt locuri libere și pentru tine. Pornește acum!

Iby, în seara Anului Nou, fericită cu noua sa formă fizică

Exercițiul pe care ți-l propun

Începe un jurnal. La final de zi notează acolo 3 lucruri care îți plac la corpul tău, timp de 2 săptămâni. Dacă sari o seară din jurnal, nu renunța. Scrie-l a doua zi. Dacă uiți, pune pe noptieră o notiță care să-ți amintească de jurnal. Observă cum te simți după această practică.

Acum disponibil și programul de coaching transformațional pentru slăbire rapidă, desfășurat de Andra cu Iby pentru transformarea sa fizică spectaculoasă.

Programul de food coaching include atât consultanță nutrițională, cât și sesiuni motivaționale în care vei primi tot suportul și instrumentele necesare pentru a depăși perioadele de platou, poftele emoționale și blocajele de demotivare.

Dă-ne un email la hey@andramunteanu.ro și ocupă unul din cele 7 locuri disponibile lunar pentru programări. Locurile se ocupă în ordinea sosirii cererilor, în măsura disponibilității lor.

share:

Comments (One Response )

ianuarie 8, 2019

Dana

I want