mai 20, 2020

Jurnalul Mariei – ”Organismul începe să-mi mulțumească” – Episodul 6

image

”Sunt Maria, am un metru și jumătate înălțime și călătoria mea a pornit de la 80 de kilograme. Am început programul Reset într-un moment al vieții în care am ajuns să nu mai suport oglinda, cântarul și pe mine însămi.”

Citește în continuare Jurnalul Mariei, care documentează pas cu pas povestea sa de pierdere în greutate și de reeducare nutrițională. Maria povestește, cu onestitate și curaj, despre cum a fost această călătorie pentru ea: vorbește despre panică, neîncredere, dubii, dar și despre cum a reușit să treacă prin toate aceastea și să-și atingă rezultatele. Citește o poveste onestă despre provocări, anxietăți și rezultate reale.


Iby: Vorba cea bună

Se împlinesc 6 săptămâni de când lucrez cu Maria. Ținta noastră principală în aceste șase săptămâni a fost să lucrăm împreună la convingerile și atitudinile pe care le are Maria față de corpul său. Să o pregătim mental pentru ce va urma. Totul ca ea să creadă din nou în puterile minții sale de a îndeplini ceea ce își dorește și în puterea corpului său la a se reîntoarce în formă. Lucru despre care atunci avea îndoieli serioase.

Însă astăzi Maria reușește să capete pas cu pas încredere că de aici înainte ea este stăpâna propriului corp și că orice fluctuație de greutate va mai avea, va găsi mereu calea către cea mai bună, sănătoasă și frumoasă variantă a sa.

Într-una din serile trecute am primit un mesaj superb, era Maria care îmi scria:

”Prin februarie am mers la urgențe din cauza unor dureri de stomac care se manifestau precum unele cardiace. Inima ok. Mi-au zis că am gastrită severă și mi-au dat pastile pentru ulcer. Evident că durerile au revenit după ce am terminat tratamentul. Cam până acolo mă dusese alimentația aia haotică.  Azi mi-am dat seama că de vreo lună și jumătate eu nu mai am nici cea mai mică durere.

Organismul începe să-mi mulțumească. ”

Citind acest mesaj și uitându-mă la evoluția Mariei, mi-am dat seama că drumul nu este simplu și are multe urcușuri și coborâșuri, dar fiecare recompensă se simte înzecit atunci, când privești înapoi. Sănătatea este mult mai importantă decât numărul kilogramelor apărute pe cântar. Cred că tare puține lucruri pot să fie o recompensă mai frumoasă decât momentul când poți să îți spui cu sinceritate în gând (și de ce nu, chiar și cu voce tare) că efortul pe care îl depui merită din plin!

 

Maria: Schimbarea nu e o cursă contracronometru

Cât durează, atât durează. Important e să nu te oprești. E un aspect asupra căruia am revenit de mai multe ori săptămâna asta, încercând să-mi însușesc gândirea asta. Ideea nu e să mă grăbesc să obțin niște rezultate, ci să mă acomodez cu un stil de viață care să mă ajute să le și păstrez pe termen lung. Cât mai lung!

Unde e goana? Cine mă fugărește de m-am grăbit și m-am panicat? Am la dispoziție atâtea zile câte-mi trebuie. Gândul ăsta e liniștitor. Mă ajută să merg mai departe, să fiu mai indulgentă cu mine și să iau ca atare toate etapele procesului. Fără stres, panică, descurajare.

Deși miercurea e zi de cântar (după cum am mai spus), săptămâna asta am zis pas. Momentat îmi este de ajutor dacă nu știu în ce stadiu mă aflu și respect planul cu mai multă ușurință dacă nu-mi mai stă gândul la numărul de kilograme. Am hotărât să înlocuiesc pentru un timp laptele animal cu variante vegetale. Cel mai bine mă împac cu laptele de migdale și cel de orez.

Pe cât de descurajată m-am simțit săptămâna trecută, pe atât de ok sunt acum. Mi-a fost de ajutor să descopăr că în comunitate mai există persoane care trec sau care au trecut prin fazele astea.

În altă ordine de idei, încep să mă simt tot mai bine cu stilul ăsta de viață organizat și responsabil și simt cum, treptat, devine tot mai mult parte din mine.

Îmi amintesc cât de greu mi s-a părut la început, când am văzut pentru prima dată planul alimentar. Primele cumpărături au fost un chin și un dezastru. Am crezut că e imposibil de introdus așa ceva în viața de zi cu zi. Ce mult m-am înșelat! Cu fiecare săptămână lucrurile devin mai firești și mai ușoare.

Zilele astea mi-am dat seama că nu m-a mai supărat cam de o lună și ceva o durere de stomac pe care o aveam de mult timp. Mâncând ani de zile haotic, dezorganizat, nesănătos, uneori cu numai jumătate de oră înainte de somn, săracul stomacul meu începuse să-mi dea tot mai multe semne că ceva nu e ok, dar eu nu le înțelegeam. Prin februarie am ajuns la Urgențe din cauza unor junghiuri și a unei dureri în capul pieptului care se extindea spre umăr și gât. Arsura nu trecuse cu calmante gastrice și, cum eram supraponderală și luam și contraceptive, m-am gândit să nu fie ceva cardiac. Inima mea era bine mersi, însă stomacul suferea enorm. Am luat o perioadă tratament, dar după ce am terminat pastilele, durerile au revenit. Abia azi am realizat că nu mai am nicio durere deși nu mai iau nimic medicamentos.

Se pare că pierderea unui număr de kilograme este doar unul dintre multele beneficii pe care le aduce un stil de viață echilibrat și sănătos. Organismul începe să-mi mulțumească pentru decizia de a-l respecta și a avea grijă de el.

Rămâneți cu mine…

***

Alimentația urmată de Maria în cele 3 luni ale călătoriei sale dar și know-how-ul nutrițional pot fi accesate în pachetul Standard al programului RESET.

Procesul Mariei de slăbire de 3 luni include un membership activ în programul online Reset alături de o serie de conversații pe care Maria le are săptămânal cu Iby, fondatoarea programului.

Cumpără acum unul dintre pachetele RESET și creează-ți corpul pe care ți-l dorești. Click AICI și fii unul dintre cei care se vor bucura de o transformare corporală rapidă. 

share:

Comments (No Responses )

No comments yet.