aprilie 12, 2020

Jurnalul Mariei – Mintea e prima care are nevoie de o resetare – episodul 2

image

”Sunt Maria, am un metru și jumătate înălțime și călătoria mea a pornit de la 80 de kilograme. Am început programul Reset într-un moment al vieții în care am ajuns să nu mai suport oglinda, cântarul și pe mine însămi.”

Citește în continuare Jurnalul Mariei, care documentează pas cu pas povestea sa de pierdere în greutate și de reeducare nutrițională. Maria povestește, cu onestitate și curaj, despre cum a fost această călătorie pentru ea: vorbește despre panică, neîncredere, dubii, dar și despre cum a reușit să treacă prin toate aceastea și să-și atingă rezultatele. Citește o poveste onestă despre provocări, anxietăți și rezultate reale.

 


Săptămâna asta a fost despre conștientizare și descoperire. Am început să-mi dau seama că psihicul și felul în care gândesc sunt foarte strâns legate de tot procesul de remodelare corporală. Nu aș vrea să mă pripesc în a trage concluzii, dar cred că întrevăd o redefinire a relației pe care o am cu mâncarea.

Nu am pofte exagerate, însă nici nu pot nega faptul că ele mă însoțesc aproape zilnic. Conștientizez că e firesc să le am, nu mă sperie existența lor și, prin urmare, nu mă învinovățesc. Sincer, simt că abordarea asta mă salvează de multe frustrări și derapaje. Așa că, în momentul în care simt că vreau să mănânc ceva ce nu se află în meniul meu, descos firul nu în patru, ci în zece, și mă gândesc de mai multe ori înainte de a-mi potoli poftele fără să judec. Mi-am făcut deja propriul „sistem de filtrare” a poftelor. Pare multă bătaie de cap, dar nu e.

Un alt aspect pe care îl iau în calcul este motivul – mi-e cu adevărat foame sau poftă?

De cele mai multe ori aflu că e doar plictiseală sau o stare de spirit proastă pe care vreau să o tratez cu mâncare. Ăsta e păcatul meu suprem: mănânc ca să-mi vindec rănile. În situațiile astea fac tot posibilul să nu mănânc. Oh, am observat și că multe pofte trec bând apă, semn că îmi este doar sete.

Nu e totul roz. Săptămâna asta am simțit aproape permanent nevoia să ronțăi ceva. Nu de foame, nici de tristețe, ci pur și simplu din plictiseală.

Am trișat. Mă uitam la un film și mi-a venit brusc nevoia să mănânc chipsuri sau covrigei sau orice, numai să fie ceva în gură. Al meu ronțăia de zori lângă mine din ambele, deci nu prea îmi făcea abstinența ușoară. Am luat un pumn de caju și totul s-a rezolvat. Da, m-am abătut de la plan, a fost o gustare extra, adică a treia. Dar nu m-am simțit vinovată pentru asta nicio secundă. Am fost prea fericită că nu mi-am băgat mâna în punga cu chipsuri și am privit momentul ăsta ca pe unul câștigat, nu pierdut. Am mâncat în plus, dar măcar a fost ceva sănătos și m-am limitat la acea cantitate, fără să abuzez. Și am fost fericită de alegere.

Încep tot mai mult să cred că remodelarea corporală își are temelia pe remodelarea modului în care gândesc și mă raportez la hrană. Asta și simt – că mintea mea are nevoie de o resetare pentru a putea duce munca asta mai departe și a beneficia și corpul meu de schimbări și, mai ales, pentru ca totul să fie durabil.

P.S.: Am mai scăpat de un kilogram!

Vorba cea bună – Iby

Maria este amazing. Felul în care percepe lucrurile, mă face să simt că în anumite situații sunt inutilă în coaching-ul ei. A tratat poftele apărute cu calm și a trecut cu brio încercarea psihicului de a răsturna planurile noastre.

Mi-am dat seama, că experiența mea din Reset poate fi un bun exemplu pentru ea, însă Maria trebuie să treacă prin toate încercările procesului de slăbire pentru a simți pe propria piele ce înseamnă stăpânirea acestor nevoi de a mânca ceva rapid. M-a bucurat s-o văd căutând soluții și răspunsuri pentru aceste situații și am înțeles că procesul ei de autodescoperire abia începuse. A înțeles foarte rapid, că toate poftele au o rădăcină puternică în mintea noastră și că legătura ei cu anumite alimente nesănătoase nu poate fi ruptă decât cu voința proprie. Aceste sentimente nu se cunosc și nu se experimentează cu adevărat decât atunci când dorești să faci o schimbare, doar atunci îți poți da seama de cât de trainică este legătura între tine și mâncarea din farfurie. Uitându-mă la ea prin ecranul laptop-ului, știam că este pregătită pentru a înfrunta aceste pofte, amplificând atenția și controlul asupra acțiunilor sale.

Săptămâna viitoare Maria va întâlni alte pofte. Aflați în episodul următor, dacă a reușit să spună NU ispitelor.

Râmâneți cu noi…

 

***

Alimentația urmată de Maria în cele 3 luni ale călătoriei sale dar și know-how-ul nutrițional pot fi accesate în pachetul Standard al programului RESET.

Procesul Mariei de slăbire de 3 luni include un membership activ în programul online Reset alături de o serie de conversații pe care Maria le are săptămânal cu Iby, fondatoarea programului.

Cumpără acum unul dintre pachetele RESET și creează-ți corpul pe care ți-l dorești. Click AICI și fii unul dintre cei care se vor bucura de o transformare corporală rapidă. 

 

 

 

share:

Comments (No Responses )

No comments yet.