mai 6, 2020

Jurnalul Mariei – Despre micile victorii – Episodul 4

image

”Sunt Maria, am un metru și jumătate înălțime și călătoria mea a pornit de la 80 de kilograme. Am început programul Reset într-un moment al vieții în care am ajuns să nu mai suport oglinda, cântarul și pe mine însămi.”

Citește în continuare Jurnalul Mariei, care documentează pas cu pas povestea sa de pierdere în greutate și de reeducare nutrițională. Maria povestește, cu onestitate și curaj, despre cum a fost această călătorie pentru ea: vorbește despre panică, neîncredere, dubii, dar și despre cum a reușit să treacă prin toate aceastea și să-și atingă rezultatele. Citește o poveste onestă despre provocări, anxietăți și rezultate reale.


A cincea săptămână a trecut atât de repede, încât nici nu știu ce să scriu concret despre ea. Odată cu dispariția menstruației, s-a evaporat și haosul alimentar pe care nu mai știam cum să-l controlez. Lucrurile au revenit la normal și nici n-aș zice că a trecut „furtuna” pe aici. Îmi este iarăși ușor să mă mențin pe linia de plutire, să respect planul fără bătăi de cap și să-mi gestionez micile abateri.

Planul alimentar s-a schimbat și, sinceră să fiu, începusem să simt nevoia unei diversificări. M-am îndrăgostit efectiv de micul dejun cu Almette și somon afumat și nu-mi vine să cred ce arome am putut să pierd până să-l descopăr. De altfel, masa de dimineață a devenit preferata mea, asta în situația în care eu nu luam aproape niciodată micul dejun. În cele mai fericite cazuri îl înlocuiam cu un covrig.

O altă supriză super plăcută a fost piureul de conopidă. Când am văzut că îl am în meniu, am fost atât de reticentă în privința lui, încât am vrut să-l înlocuiesc. Am zis, totuși, să-l încerc și bine-am făcut. Am fost surprinsă să descopăr cât de gustos poate fi și că-mi place mai mult decât cel făcut din cartofi (ceea ce n-aș fi crezut vreodată că se poate întâmpla).

Cred că merită să menționez și faptul că, pentru prima dată în patru luni, am mâncat ciocolată. Ei bine, da! Din ianuarie nu am mai pus în gură nici un pic de ciocolată. A fost mai greu la început, dar apoi am uitat pur și simplu de existența ei. Știu că pare drastic să renunți complet la ceva, însă la momentul respectiv era totul sau nimic, deoarece îmi era imposibil să controlez cantitățile de ciocolată și dulce pe care le mâncam zilnic.

Pentru mine, dependența de zahăr a fost la fel de reală precum este pentru unii cea de nicotină sau alcool. Dulcele era soluția pentru orice: tristețe, frustrări, stres, oboseală, foame. Un ecler rezolva orice problemă pe care o aveam. Sau o savarină. Sau o ciocolată albă. Păcat că descopeream prea multe probleme într-o singură zi. Și cum zahărul cere zahăr… situația începuse să scape de sub control și-am decis să tai totul de la rădăcină.

Revenirea la porția de ciocolată am simțit-o ca pe o victorie și explic imediat de ce. Am ales o tabletă cu un conținut de cacao de vreo 60-70% și am mâncat un singur cubuleț. A fost delicios? A fost! Și-atunci mi-am zis: dacă tot mi-am interzis-o atât de mult timp, hai să mai iau o bucată! Ei bine, a doua bucată am mâncat-o mai mult forțat; simțeam că primul cub fusese suficient și organismul parcă refuza să mai primească încă ceva dulce. Ca să nu mai zic că, deși era ciocolată amăruie, mi se părea îngrozitor de dulce. A fost pentru prima dată în viața mea când am putut să dețin controlul, să mă satur cu puțin, și am simțit că organismul meu chiar s-a eliberat de dependența asta. Ciocolata a rămas în frigider, dar nu știu dacă mă voi mai atinge curând de ea, pentru că pur și simplu nu mai simt nevoia și nu mă mai tentează. Pentru mine e o victorie uriașă.

Am mai avut o mică bucurie săptămâna asta. Am găsit în dulap un tricou pe care nu-l mai îmbrăcasem de ceva timp și l-am luat pe mine. Nici nu mai stă pe mine ca un tricou, ci ca o rochiță! Chestia asta m-a șocat atât de tare, încât m-am analizat în oglindă vreo zece minute ca să fiu sigură că văd bine ce văd.

Cu toate astea, greutatea afișată pe cântar nu s-a mai schimbat zilele astea și m-am simțit descurajată. Primul gând pe care l-am avut a fost că atât poate organismul meu să piardă și că voi rămâne la cele 74 de kilograme. A fost un gând de moment, dar știu că trebuie să continui ce am început și, cel mai important, să rămân motivată.

smart

Vorba cea bună – Iby

Vă spun din interior, că Maria va reuși! Menținerea motivației nu este ușoară deloc, însă ea are abilitatea de automotivare care o ajută să treacă peste acele momente dificile când urcatul pe cântar este urmat de sentimentuș de dezamăgire și frica de nefuncționare. De cele mai multe ori, aceste sentimente duc la renunțare și avem tendința de a trage concluzii care ar putea influența toată viața noastră de acum înainte. De când mi-am luat misiunea asta de a sta lângă Maria în toată transformarea și drumul pe care îl are de făcut, m-am așteptat să nu fie întotdeauna simplu. Într-una din ședințele noastre trecute am simțit chiar intens că trebuie să îi dau toată forța și încrederea de care are nevoie pentru a merge mai departe în drumul ei către un corp mai sănătos.

Crearea corpului pe care ni-l dorim presupune să trecem și să depășim o serie de greutăți și obstacole. Când apar aceste obstacole, cel mai important este ne reamintim că nimic nu este permanent și toate problemele au soluția în ele. În conversația cu Maria, de săptămâna asta, mi-am amintit ce apreciez cel mai des la femei– abilitatea de a se depăși, de a se descurca și mai ales de a evolua în orice situații le oferă viața. Și mai ales în situațiile care sunt oricum altfel, dar nu ușoare.

Experiența pe care am trăit-o până aici împreună cu Maria mi-a dat convingerea că se poate ca o femeie să fie bine cu ea în orice circumstanțe.  Bineînțeles, nu e simplu, dar când vreodată a fost ceva simplu, care merita trăit din plin?

Rămâneți aproape…

***

Alimentația urmată de Maria în cele 3 luni ale călătoriei sale dar și know-how-ul nutrițional pot fi accesate în pachetul Standard al programului RESET.

Procesul Mariei de slăbire de 3 luni include un membership activ în programul online Reset alături de o serie de conversații pe care Maria le are săptămânal cu Iby, fondatoarea programului.

Cumpără acum unul dintre pachetele RESET și creează-ți corpul pe care ți-l dorești. Click AICI și fii unul dintre cei care se vor bucura de o transformare corporală rapidă. 

 

 

share:

Comments (No Responses )

No comments yet.