aprilie 22, 2020

Jurnalul Mariei – Despre abateri și sentimentul de vinovăție

image

”Sunt Maria, am un metru și jumătate înălțime și călătoria mea a pornit de la 80 de kilograme. Am început programul Reset într-un moment al vieții în care am ajuns să nu mai suport oglinda, cântarul și pe mine însămi.”

Citește în continuare Jurnalul Mariei, care documentează pas cu pas povestea sa de pierdere în greutate și de reeducare nutrițională. Maria povestește, cu onestitate și curaj, despre cum a fost această călătorie pentru ea: vorbește despre panică, neîncredere, dubii, dar și despre cum a reușit să treacă prin toate aceastea și să-și atingă rezultatele. Citește o poveste onestă despre provocări, anxietăți și rezultate reale.


Ultimele zile au fost puțin mai dificile. Dacă primele 3 săptămâni au trecut aproape lin pe lângă mine, fără prea multe bătăi de cap și aproape nicio abatere, ultima săptămână a arătat cu totul diferit și-a fost un dezastru. Totul a început cu o cină peste care am sărit. Nu îmi era foame, eram și obosită și-am adormit. Intuiam că voi regreta alegerea asta, dar am ignorat gândul. Cine s-a trezit pe la miezul nopții cu stomacul plângând? Eu. Și ce-am făcut? Am ronțăit toată noaptea ba un covrigel, ba un cracker, ba o alună, ba un fistic. Din momentul ăla mi-a fost clar că orice s-ar întâmpla, peste mesele principale nu se sare, pentru că tot ce vine după aceea e urât și scap situația de sub control.

Apoi, abaterile s-au ținut lanț. Am mâncat mai mult între mese și-am introdus în meniu feluri pe care nu le aveam. Ca să nu stric totul până la capăt, mi-am impus ca, orice aș pofti, să mânânc după mesele principale, astfel încât cantitățile extra să rămână decente. Asta m-a ajutat să nu abuzez, în ciuda faptului că am trișat.

Pentru prima dată m-am simțit descurajată și mi-am zis că nu voi ajunge niciodată să slăbesc atât cât mi-am propus. Ceea ce scriam data trecută – că resetarea începe cu mintea, mi s-a confirmat săptămâna asta cu vârf și îndesat. Din momentul în care am lăsat îndoiala asta să mi se strecoare printre gânduri, abaterile au fost tot mai dese. Mă gândeam că, de vreme ce oricum nu voi reuși, nu are rost să mai duc schimbarea asta până la capăt.

Câteva zile mai târziu, când  mi-a venit menstruația, am înțeles de ce eram cu moralul la pământ și simțeam nevoia să mă refugiez în mâncare și de ce credeam că nimic nu mai are sens. Hormonii se jucau cu mine. Am acceptat situația, am înțeles că ăsta e felul organismului feminin de a fi și în prima zi de ciclu mi-am mai permis câteva răsfățuri. Iby m-a ajutat să nu mă simt nici frustrată și nici vinovată de ceea ce se petrece, pentru că oricum lucrurile vor reveni curând la normal și nu trebuie să las episodul ăsta să strice ceva.

M-a ajutat să înțeleg încă un lucru important și anume că nu e ok nici să am și nici să-mi doresc să am o alimentație 100% curată. Ideea e nerealistă și, chiar dacă îți reușește o perioadă de timp, într-un final eșuezi lamentabil. E mai realizabil, mai ușor și mai puțin frustrant dacă ai o alimtentație curată în proporție de 90%, păstrând acel 10% pentru mici plăceri culinare și pofte. Important e să nu abuzezi și să nu inversezi procentele.

M-am simțit vinovată și frustrată săptămâna asta, dar mi-am dat seama că nu trebuie să mă simt așa, că nu e nimic pierdut și că e ok dacă mai am scăpări. Am conștientizat și că fluctuațiile hormonale fac parte din viața mea de femeie și că trebuie să accept situația ca atare, fără să-mi pedepsesc organismul în perioadele lui de slăbiciune.

Azi am intrat în a doua lună de RESET și mi-am propus ca, de acum înainte, să împletesc alimentația sănătoasă cu exercițiile fizice regulate. Schimbarea continuă.

Iby – Vorba cea bună

Maria a înțeles foarte repede că greșelile fac parte din proces, și fiecare obstacol trebuie îmbrățișat și tratat ca atare. Greșelile nu vor defini procesul ei de slăbire, ci o vor învăța cum să NU renunțe la ceea ce își dorește și cum să aprecieze rezultatul cu adevărat. Performanța ei nu stă doar în micile bucurii și succese, ci și prin felul în care tratează problemele și poftele apărute. Greșelile fac parte din procesul de învățare și scopul principal trebuie să fie educația, nu doar slăbitul.

De-a lungul timpului, mi-am dat seama că nu rezultatul te face puternică, ci lupta propriu zisă. Această luptă deja te transformă, te educă, te face să te iubești și chiar dacă nu câștigi toate bătăliile, mergi mai departe. Rezultatul e doar cireașa de pe tort. Până să ai silueta mult dorită, tu deja te declari câștigătoare. Și asta te face să câștigi, faptul că tu deja te vezi pe linia de final.

Un stil de viaţă sănătos te ajută cu siguranţă să ajungi la o greutate corporală ideală, însă vei avea nevoie de un condiment foarte important: răbdarea. Nu este necesar să accelerezi sau să te grăbeşti. Menține ritmul, poţi să și frânezi când simţi nevoia. Important este să nu te opreşti și să te motivezi mereu dând combustibil călătoriei tale.

Nu pot să zic că nu mă bucur pentru încercările prin care trece Maria, pentru că aș minți. Așteptam deja din prima săptămână să apară poftele și micile greșeli, pentru ca ea să înțeleagă că un proces de slăbit nu este chiar atât de ușor cum pare la început, așadar această săptămână a fost lecția cea mai bună pentru a înțelege cum să ”greșim” deștept. Va fi un drum lung, dar fiecare pas își va avea rostul, fiecare obstacol își va avea rolul și fiecare picătură de apă va ajunge unde trebuie

Rămâneți aproape…

***

Alimentația urmată de Maria în cele 3 luni ale călătoriei sale dar și know-how-ul nutrițional pot fi accesate în pachetul Standard al programului RESET.

Procesul Mariei de slăbire de 3 luni include un membership activ în programul online Reset alături de o serie de conversații pe care Maria le are săptămânal cu Iby, fondatoarea programului.

Cumpără acum unul dintre pachetele RESET și creează-ți corpul pe care ți-l dorești. Click AICI și fii unul dintre cei care se vor bucura de o transformare corporală rapidă. 

 

 

 

 

 

 

 

 

share:

Comments (No Responses )

No comments yet.