septembrie 5, 2019

În caz de urgență, apasă reset!

image

Mulți au impresia că fiind co-owner Reset totul merge ca pe roate: că am timp mereu să mănânc, să fiu mamă, soție, menajeră, prietenă de joacă și să mă mențin și la greutatea ideală. 

Greșit. 

Mămicia nu este simplă, iar atunci când este combinată și cu munca, câteodată chiar poți scăpa situația de sub control.

Aseară am țipat la gemene. Nu au fost ascultătoare. S-au bătut. Eu spălam vasele și una dintre ele plângea după o jucărie care era la sora ei. Trăgea de mine să fac dreptate, dar eu nu mai aveam nici măcar un strop de putere pentru a interveni în cearta lor. M-am pierdut în fața lor și am țipat. 

A fost unul dintre momentele în care mă simțeam neputincioasă. Și supărată. Și furioasă. Mi-aș fi dorit să înțeleagă, măcar pentru un moment, că nu le pot face pe toate. Îmi venea să le spun despre cât îmi este de greu uneori să le pregătesc de mâncare, să le spăl hăinuțele și să le mențin casa curată și ordonată. Îmi venea să le explic cât de greu este în 2019 să ai totul funcțional. 

M-am întors la vasele mele și singurul mod în care am reușit să mă calmez a fost plânsul. Am plâns pentru că trebuia să mă descarc. Aveam nevoie să fac asta și să-mi recapăt calmul. A funcționat. Deși mă învinovățeam pentru întreaga situație, mi-am dat seama că trebuia să iau o pauză.

Am lăsat totul din mână, am închis ușa bucătăriei și i-am spus lui George, soțului meu, că nu mai vreau să fac de mâncare, nu mai vreau să spăl acele vase și că tot ce am nevoie este să mă liniștesc undeva în altă parte.

Am ieșit la stradă și m-am așezat pe o bancă. Mă uitam la oamenii de pe stradă cum se grăbesc dintr-un loc în altul. Mă uitam la mașini cum accelerează pe străduța noastră. Mă uitam la vecina, care tocmai venise de la job și se grăbea să intre în casă și mă gândeam: ”Toți acești oameni merg undeva. Au o viață, așa cum o am și eu pe a mea. Necesitățile lor sunt importante, așa cum ale mele sunt importante pentru mine. Toți au problemele lor și le am și eu pe ale mele. Toți au nevoie de o pauză din când în când, așa cum am și eu nevoie de un moment off.”

Atunci a fost clipa când mi-am dat seama că pauza este ok pentru că mă ajută să îmi resetez mintea și corpul. Pauza înseamnă vacanța minții și a corpului de la toate obligațiile zilnice, care la un moment dat mă doboară și mă duc în stări extreme de comportament. 

Câteodată am impresia că am ajuns în vremuri atât de agitate și competitive încât îmi este rușine să iau o pauză și uit să îmi ascult corpul când el nu mai poate. 

Trebuie să recunosc că am avut zile destul de agitate, în care uneori uitam să mănânc, să respir și să mai iau o pauză. Aseară, însă, acele 15 minute petrecute singură în stradă au însemnat totul pentru mine. 

Ca să poți merge mai departe, uneori trebuie să te mai și oprești. Este ok. 

Eu aseară am uitat pentru 15 minute cine sunt, ce am de făcut și care sunt direcțiile. Aseară mi-am resetat mintea. Aseară m-am odihnit puțin. Doar eu cu mine.

Sigur vor mai fi momente de stres, agitație, nervi și probleme. E firesc. Aceasta este normalitatea. De acum promit că voi lua pauze mai des când simt că mă apropii de stări incontrolabile. Promit că mă voi opri atunci când nu mai am energie, chiar dacă asta presupune să sar o masă, să nu spăl vase sau să ies din casă pentru câteva minute.

Pauza face parte din drum. Pauza este reset-ul nostru pentru a merge mai departe și vă recomand să faceți și voi la fel atunci când nu mai aveți puterea de a trece încă un râu.

Procedați ca un șofer care verifică nivelul de combustibil înainte de drum. Opriți-vă și verificați propriul rezervor de energie pentru a evita riscul de o oprire bruscă în mijloc de drum.  În caz de urgență, apăsați Reset. Încarcați-vă bateriile pentru a o lua din nou de la capăt.

La mine a funcționat. Azi am fost mai veselă decât ieri și am reușit să îmi încarc bateriile pentru noile provocări. Vasele încă sunt acolo, dar ajung și la ele în această seară. De această dată fără lacrimi. 

Comments (No Responses )

No comments yet.