septembrie 6, 2019

Cristina a slăbit 8,4 kg: ”Datorită Reset am învățat să mă iubesc!”

image

          Cristina Dascălu face parte din comunitatea Reset. S-a încris în program cu dorința de a pierde kilogramele acumulate în timpul sarcinii. Pe parcursul celor trei luni și-a găsit determinarea proprie și a trecut programul cu brio. Încrederea în forțele prorpii i-a readus fericirea și este mai energică, mai răbdătoare și mai liniștită. Urmărești un interviu cu oameni reali și motivații puternice:

          Povestește-ne mai mult despre Cristina de dinainte de programul Reset.  Care au fost motivele care te-au determinat să începi un program de mâncat și slăbit sănătos?

Eu am fost mereu o persoană mai plinuță. Doar în copilările am avut un corp echilibrat. De mult timp îmi doresc să slăbesc și pot spune că… am reușit uneori mai puțin, alteori mai mult.  După ce am născut am pierdut total controlul asupra corpului meu și m-am debusolat total. Motivele mele au fost simple și clare: mi-am dorit sa fiu sănătoasă, să mă simt puternică și să îmi iubesc corpul.

          Ai mai încercat să slăbești înainte? Ce nu a funcționat?

Da, în ultimii ani am tot încercat să slăbesc. Motivul pentru care nu îmi ieșea mereu era faptul că nu eram destul de determinată, zic eu, acum. Însă datorită Reset am învățat să mă iubesc și prin aprecierea propriei persoane să îmi găsesc determinarea!

          Care a fost cel mai greu moment în călătoria ta din programul Reset?

Cel mai greu moment a fost la începutul programului deoarece m-am organizat destul de greu. Cu trecera timpului, o dată ce am prins mișcarea, am intrat într-un ritm foarte fain: aveam schematic totul pe frigider, pregăteam toate de cu seară înainte și găteam întotdeauna dimineața. Așa am reușit, cu organizare eficientă și disciplină!

          Care a fost momentul, pe parcursul programului, în care te-ai bucurat cel mai mult?

Cel mai mult m-am bucurat la sfârșit, când ”am ajuns în finală” și am îmbrăcat haine vechi și nepurtate de foarte mult timp! Un sentiment unic! Am avut și alte bucurii pe parcurs, cum ar fi aprecierile celor din jur, sau faptul că aveam foarte multă energie toată ziua.

          Cu câte kg mai puțin arată cântarul acum?

Am plecat pe drumul Reset cu 83 kg și am ajuns, momentan, la 74,6 kg. Adică 8,4 kg în minus. Un număr magic pentru mine.

          Cum ți-ai descrie starea de spirit acum, după ce ai atins acest obiectiv?

Starea mea de spirit este una minunată! Sunt foarte fericită și iubesc totul din jurul meu! Sunt mai energică, mai răbdătoare și mai liniștită. Mă simt extraordinar în pielea mea, și asta e tot ce contează acum!

          Ai terminat programul. Ai reușit să te menții la greutatea dorită? Cum este pentru tine procesul de menținere?

Da, mă mențin și chiar sunt în același ritm de scădere. Mă ghidez în continuare după principiile învățate aici, la Reset, și mai incerc fel si fel de combinații găsite în Cartea de Bucate.

          Dacă ar fi să oferi un sfat celor care sunt la început de drum, ce anume le-ai împărtăși din experiența ta în program?

Sfatul meu este să aibe încredere în ei și să încerce să reziste la orice tentație le apare în cale. Ispitele sunt cele mai greu de depășit dacă nu ne cunoaștem bine scopul. Fiecare trebuie să își găsească determinarea proprie și să lupe pentru ea. Nu este ușor, dar la finalul călătoriei, privind înapoi, aș putea spune că n a fost chiar atât de greu precum credeam la început. La sfârșitul programului toate eforturile au fost răsplătite și satisfacția este enormă!

Vă mulțumesc frumos pentru că mi-ați oferit oportunitatea să învăt de la voi! Sunt foarte fericită!

Comments (One Response )

septembrie 12, 2019

Stan Alina

Felicitări pentru determinare, un exemplu pentru noi cele aflate la inceput de drum.