ianuarie 9, 2019

Bestia din stomacul nostru

image

Câteodată avem impresia că bestia din stomacul nostru a murit. Greșit. Ea doarme și din când în când se trezește, se așază lângă noi și stă acolo până observăm prezența ei. De multe ori apare, dar nici nu observăm cât este prezentă. Doar după ce a plecat, simțim dezastrul lăsat în urma ei.

Această bestie se trezește din cauza noastră, așteaptă momentul când nu suntem atenți și distruge tot ceea ce am construit. Așa că nu trebuie ignorată, din contra. Trebuie controlată și ținută sub observație.

Vorbesc despre eul tău, care după săptămâni de disciplină alimentară se trezește și comandă o porție de papanașiTrebuie să stabilim de la bun început că nu stomacul nostru trebuie să fie sănătos, ci obiceiurile noastre.

Dacă restricțiile sunt prea severe și irealiste, ne vom trezi cu bestia supărată, care nu se va opri doar la o bucățică de ciocolată, ci va mânca tot ceea ce ajunge în mâinile ei.

Așa am pățit și eu. După câteva săptămâni de echilibru, am devenit din ce în ce mai severă cu mine pentru că îmi doream rezultatul mai repede. Am ignorat multe semne ale corpului și am ținut bestia adormită cu forța. Însă, într-un moment neatent m-am trezit mâncând cârnați de casă, pâine cu cartofi și tot ceea ce vedeam pe masa tradițional-românească. Vina a fost foamea și o zi agitată, în care am uitat să mănânc. Când am ajuns la prima sursă de mâncare, nu mai gândeam eu, ci eul meu flămând.

În zilele noastre sunt multe tentații care ne duc în  punctul în care nu mai deținem noi controlul, ci stomacul. Suntem foarte agitați, nu avem timp nici măcar de noi, nu ne facem timp să mâncăm și ajungem să facem alegeri greșite.

Intră ultra-rapid în forma mult dorită cu ajutorul RESET – programul urmat și de Iby.

De foarte multe ori mergem la cumpărături flămânzi și ne trezim cu jumătate de magazin cumpărat. De foarte multe ori ne așezăm în fața televizorului și nu poate lipsi ronțăitul din programul nostru. De foarte multe ori alegem să mâncăm fast food, doar pentru că ne este atât de foame încât nu am putea aștepta pentru altceva.

În fiecare dintre aceste situații, stomacul este cel care gândește în locul nostru. Preia controlul asupra minții și dictează ritmul, exact cum își dorește el. Apar poftele și tot felul de ispite culinare care în mod normal nu ar fi interesante ochilor.

Ce e de făcut? Atenția permanentă împreună cu stomacul constant satisfăcut ne vor ajuta să refuzăm ispitele apărute. Ca de exemplu, o ciocolată poate fi mâncată controlat atunci când stomacul este plin. Plăcerea de a mânca ceva nesănătos poate deveni o alegere și nu o amenințare pentru corpul nostru. O poți face doar pentru că îți dorești,  fiind atentă la ceea ce faci, doar tu cu plăcerea ta și fără a te lăsa pe pilot automat.

Cu toții avem plăceri nesănătoase. E normal. A mea este înghețata. Țin minte când îmi era foame și vedeam undeva o înghețată, simțeam că mor dacă nu o pot mânca. Bineînțeles că erau cazuri când nu mă opream doar la una, însă Reset m-a învățat un alt obicei: având stomacul mereu satisfăcut, puteam să refuz înghețata fără nicio problemă sau să o mănânc controlat la intervale mai mari de timp.

Iby, înregistrând progrese în programul de remodelare corporală Reset

Mâncarea nesănătoasă este mai ieftină, dar mai scumpă pentru sănătate. Nimic nu este mai important ca sănătatea ta și nimic nu se simte mai bine ca feeling good”-ul tău. Disciplina alimentară în cazul nostru înseamnă alegerea dintre ceea ce îți dorești acum și ceea ce îți dorești cel mai mult.

Nutriția nu înseamnă puține calorii, nu înseamnă depresie, monotonie sau înfometare, ci hrănirea corpului cu mâncăruri adevărate, consistente, energizante, pline de nutrienți pentru a trăi echilibrat și fericit.

Multă lume îmi spune că mâncarea sănătoasă este scumpă. Exact. Întrebarea ar fi: De ce este mâncarea procesată mai ieftină? Pe de altă parte nimeni nu întreabă farmacista de ce medicamentele sunt atât de scumpe. Prețul produsului reflectă și calitatea lui, așa că întrebați-vă pe ce e mai bine să cheltuiți banii: pe mâncare sănătoasă sau la farmacie?

Exercițiul pe care ți-l propun:

După cuvântul rostit următoarea forță o are scrisul. Mintea omului funcționează ca un software. Nu ai altceva de făcut, doar trebuie să o programezi. Deja ai alimentația , trebuie doar să îți notezi în fiecare zi ce mănânci și să înțelegi obiceiurile tale. Observă ce momente apar care te fac să pierzi controlul alimetației și încearcă să le soluționezi. Consumă multă apă și mănâncă după fiecare 3 ore. Nu uita, nu ispita e inamicul tău, ci foamea. Fii atentă mereu și nu lăsa stomacul să decidă în locul tău.

Tu ești cea mai importantă persoană pentru tine. Nu uita să te prețuiești și să te iubești. Rămâi cu mine!

Acum disponibil și programul de coaching transformațional pentru slăbire rapidă, desfășurat de Andra cu Iby pentru transformarea sa fizică spectaculoasă.

Programul de food coaching include atât consultanță nutrițională, cât și sesiuni motivaționale în care vei primi tot suportul și instrumentele necesare pentru a depăși perioadele de platou, poftele emoționale și blocajele de demotivare.

Dă-ne un email la hey@andramunteanu.ro și ocupă unul din cele 7 locuri disponibile lunar pentru programări. Locurile se ocupă în ordinea sosirii cererilor, în măsura disponibilității lor.

share:

Comments (No Responses )

No comments yet.